söndag 27 juli 2008

Konserter



Har varit ett par olika konserter senaste veckan. Ett par urval kommer här från Carmina Burana från förra helgen, open air konsert i Müllheim både lördag och söndag utsålt ca en vecka före till 1000 pers per kväll. Vilken känsla att få vara med på en så stor grej!! Jätteroligt!!


I torsdags blev det en annan i Lörrach, mest för tonårspublik när killarna från Borlänge spelade, Mando Diao. Inte mycket till förebild att komma ut på scenen med cigarett i munnen och se tuff ut, dra ett par bloss med blick mot publiken för att sedan fimpa på scenen. Nä fy, tänk på att fansen är i 13-20-årsåldern!! Iallafall var det bra musik, man kände ju igen en del från Annas högtalare. Men man märker ändå att man blivit 40... gjorde ändå bruk av öronpropparna jag fick vid ingången. Med dem i öronen blev det alldeles lagom, tyckte både Markus och jag. Anna, Janina och Eva stod lite längre bort, och tyckte det var bra ljud som det var. Med var också Emma, Steffen och Lisa, som också stod för sig själva.



Däremellan har vi fått avnjuta en asiatisk afton som Emma gestaltade med sin biologilärarinna och de andra i biologi. Föräldrarna var inbjudna. Mmmmm. vad smaskigt! Steffen hade hämtat med bananblad från kurparken i Badenweiler, det var pricken över i som dekoration på buffébordet. Tänk att asiatiskt faktiskt ligger mycket lättare i magen med alla kryddor och allt det starka. De serverade även till lärarna på tisdagen och sålde sin egen kokbok. Ett exemplar har vi hemma, så nu ska det här bli asiatiskt av utan dess like!! T ex på måndag, då Steffen ska laga mat till oss alla på Emmas födelsedag. Det finns tydligen helt fantastiska affärer i Mulhouse (i Frankrike, på andra sidan..) bla hos en vietnames som har helt underbara färska livsmedel; galgantrötter, kaffir-limeblad, basmatiris i stora säckar - jättebilligt, exotiska frukter och kryddor som man knappt aldrig hört talas om. Nästa gång vill jag följa med dit!!


Nu är det äntligen skolledigt här. Är ju jättetrögt att behöva gå i skolan hela juni och nästan hela juli!! Efter det har också värmen kommit tillbaka. Anna ska på tältläger nästa vecka. Och snart bär det av till kära Svedala!! Here we come!!!


Kramisar från oss alla!!!


2 kommentarer:

Gullan sa...

Ja, välkomna hem till Svedala! Det ska bli roligt! Det lät ju bra, "filmerna" du hade lagt in på bloggen, mäktigt! Var det en grupp från Borlänge med? Stina ska snart flytta dit. Hon har tackat ja till en lägenhet där idag. Ska läsa grafisk design i 3 år på högskolan i Borlänge.
Puss o kjam från söstra

Vi i Müllheim sa...

Tackar, tackar!! Ska bli så roligt så. Har redan börjat nedräkningen.
Hörde av mamma att Stina fått lägenhet i Borlänge. Skoj!
Puss och kjamisar